Elles de Vries

Ik ben een gediplomeerd cranio therapeute en heb mijn opleiding gevolgd aan de Peirsman Cranio Sacraal Academi (PCSA). Helende watersessies voor pasgeborenen en jonge baby's was mijn eindwerk.In een psychotherapiesessie in 1993 werd mij na de scheiding aangeraden om mij meer te verdiepen in shiatsu massage. Sindsdien ben ik bezig met het lichaamsbewustzijn en volgde ik verschillende opleidingen en cursussen, waaronder 2 jaar bij de iokai shiatsu academie. In 1999 ben ik na een ongeluk in aanraking gekomen met cranio. Verrast door de subtiele bewegingen in mijn hoofd en lijf en bevrijding van spanningen begon ik in 2000 met de opleiding van Etienne Piersman. In 2001 ontdekte ik de weldaad van massages in water; watsu. In dat jaar werd ik wateryoga docent voor zwangeren en hun partners en zwemjuf voor baby's en peuters bij de Oerbron. In 2003 begonnen we met de eerste introductielessen voor pasgeborenen in een bevalbad.

Daarnaast dans ik elke week, werk ik in de moestuin met dementerende ouderen, wandel en fotografeer ik graag in de natuur en luister naar muziek. Ik volg bijna wekelijks de meetings over zelfrealisatie in verbinding, een mooie verdieping in zijnskwaliteiten, psychologische inzichten in relatie met de ander.

Opleiding/verdieping

Integrative Baby Therapy Training Professional and practice oriented pre-and perinatal birth psychology
Trainer mindfulkids
Cranio Therapie bij PCSA
Medische Basiskennis
EHBO diploma
Cranio Sacraal Therapie in het water
Reflexology & Underwater Therapeutics
Embryologie van Jaap van der Wal
2 jaar Shiatsu Iokai Opleiding
Master Opleiding Fotografie: Imagelab
Lerarenopleiding Biologie en Gezondheidskunde

Curussen en Workshops

Cranio en lactatie
Ayurvedische Massage
Thai Hand massage
Watsu, waterdance en Aqua
From Womb to World
Dans- en contactimprovisatie
Healing Tao basis, healing love en fusie technieken
Sociale Communicatie/ Geweldloze communicatie
Gordon cursus: luisteren naar kinderen
Spirituele relaties
Continiuum movements

 

 

 

 

 

 

Catharina Boot

Sinds begin 2014 voer ik een cranio praktijk na mijn opleiding aan de Piersman Cranio Sacraal Academie (PSCA). Geïnspireerd door mijn eigen verleden en ervaringen schreef ik het eindwerk 'het Psychische Immuunsysteem'. Hierin beschrijf ik ons beschermingsmechanisme dat psychisch schadelijke, emotioneel ziekmakende indringers op een speciale plek in ons bewustzijn inkapselt.

Door een ongeluk in 1994 stond mijn wereld op zijn kop. Ik moest afscheid nemen van mijn leven en werken in het theater. Een tijdlang draaide het om rouwen en loslaten. In de jaren die volgde werd ik mij bewust van hoe ik al die jaren zoveel had weggestopt, letterlijk ingekapseld in mijn lichaam. Ik begon te durven voelen en daarmee te 'leven'. In 2009 kwam cranio op mijn pad en ik was gelijk gefascineerd dat het lichaam zo'n groot vermogen heeft tot zelfgenezing. Cranio is voor mij een grote hulpbron. Het brengt me direct bij mijn gevoel en maakt het onbewuste bewust. Het lichaam kan niet liegen is mijn ervaring door de jaren heen. Natuurlijk kan je weerstand en ontkenning voelen maar ik heb geleerd om dan te gaan waarnemen: “Wat gebeurt er nu”.

Mijn leven draait niet alleen om cranio sessies geven. Voor mij is het een vreugde om regelmatig met mijn handen in de tuin in de grond te wroeten, te dansen, te dromen, te koken en te bakken.

Opleiding/verdieping

Embryologie Jaap van der Wal
Assisteren hart-module PCSA
PSBK: Stemmen
MBK: Cellen
PSBK: Rol Chronische Stress bij Depressie
MBK: Buik- Breinconnectie
Assisteren oog-module PCSA
Assisteren alarmklok-module PCSA
Cranio Sacraal Therapie PCSA
Medische Basiskennis
Psychosociale Basiskennis
EHBO diploma
UVA Theaterwetenschap
Rietveld Academie
Leraren opleiding Nederlands en Geschiedenis

Curussen en Workshops

Workshop Intuïtief Systemisch Coachen
Workhop Stembevrijding
Workshop UCN: Moving into Unity / Pre- en perinatale trauma's
Workshop Henk Fransen: 'Psychosomatiek'
Movement Medicine dans
Openfloor dans
5-ritme dans
5 daagse lucide dromen en dans
Levenskunst Giep van Werven: Op weg naar bewustwording