Stressvrij leven en werken

Bij Zee van ruimte kan je terecht om jouw weg van stress naar ontspanning te ondersteunen.

Stress uit zich in hormonen. Hormonen, zoals adrenaline en cortisol die ons klaar maken om te vechten of te vluchten. En als we dan daadwerkelijk vechten of vluchten verbranden we die vrijgekomen energie en komt ons lichaam weer tot rust.
Alleen in onze maatschappij is er te vaak stress, waarbij we niet gaan vechten of vluchten. De energie gaat dan niet uit ons lichaam en slaat zich ergens op. Stress is op deze manier een fysieke of emotionele overbelasting die het lichaam niet direct kan verwerken.

Veel klachten ontstaan door opgeslagen stress vanuit ongezonde werkdruk of emotionele gebeurtenissen. Ons lichaam slaat deze als spanning op in het bindweefsel. Vaak ontstaan of verergeren dan klachten in zo’n gebied, zoals hoofdpijn, rugpijn, maagpijn, hartklachten etc. en ervaren we minder energie.

In een cranio behandeling ontspan en ontlaad je, met ondersteuning van mij, die opgeslagen spanning. Hierdoor gaat je cranio sacraal vocht beter stromen komt je centrale zenuwstelsel tot rust en verbeteren je lichaamsfuncties.