Traag, trager, traagst
De Schildpad kent de weg beter dan de haas.

Ons lichaam kent allerlei ritmes. Iedereen kent de ademhaling en hartslag als belangrijke levensfunctie. Het Cranio Sacraal systeem heeft een eigen ritme en is de derde levensfunctie van ons lichaam. Het Cranio Sacrale ritme regelt de werking een aantal processen in het lichaam. Stress, fysiek letsel of een (emotioneel) trauma verstoren dit natuurlijke ritme. Daardoor worden spanning en stress vastgehouden in het zenuwstelsel en ontstaan blokkades in de weefsels.

In een cranio sessie nodigen we het tempo van jouw cranio-ritme naar beneden (vertragen) uit en in een stillpoint kan het ritme tot stilstand komen. Traag, trager, traagst. Juist in de trage ritmes kan diepe ontspanning plaats vinden. En in de stillpointen die dan ook kunnen ontstaan kan regeneratie plaats vinden en kunnen spanningen oplossen.

Traag is de tegenhanger van snel. En bij langdurige stress heeft vaak de snelheid zo de overhand, dat onze lichaam en geest buiten de slaap in die snelheid blijven. Bij traagheid komt ons lichaam tot rust en dat is een belangrijke voorwaarde om voor herstel en om te ontspannen.

Volgende blog: continu alert zijn.